3 online must-haves voor digitale magazines

Hosting en distributie

Na het maken van je digitale publicatie heb je nog drie dingen nodig om het publiekelijk toegankelijk te maken via het web: hosting provider, webadres, content delivery network voor distributie. Wat zijn dat voor termen?

De bestanden moeten ergen op een server staan (hosting) zodat ze op te vragen zijn via een webadres (URL). De bestanden moeten zo snel mogelijk bij de lezer komen (distributie). Hopelijk word je publicatie goed bekeken en in dat geval moet je ook rekening houden met de bandbreedte oftewel de hoeveelheid data die verplaatst wordt van de server naar de lezer.

1. Hosting provider

Je kunt kiezen voor veel verschillende typen hosting, maar de termen die je het meeste hoort zijn: shared-hosting , cloud-hosting, dedicated-hosting en VPS-hosting. Met zoveel verschillende hosting providers is het kiezen van de juiste webhost best lastig.

Om klanten te winnen beloven de meeste hosting partijen 99% uptime, onbeperkte bandbreedte en schijfruimte, gratis domeinnaam, etc. Het is dus van belang dat je je niet laat misleiden en kies vooral niet voor ‘goedkope’ hosting. Gebruik social media om meningen, reviews en ratings van hosting providers te checken. Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van hun support, features, uptime en tarieven.

2. Webadres

Je digitale publicatie kan draaien op een hoofddomein zoals bijvoorbeeld ’loremipsum-magazine.nl/editie1’ of een subdomein zoals ’editie1.loremipsum-magazine.nl’. De subdomeinoptie wordt veel toegepast, omdat op het hoofddomein meestal al een website draait. Het is slim om domeinnamen allemaal bij dezelfde provider aan te schaffen en van daaruit het domein te herleiden naar de gekozen hostingpartij en/of content delivery network (CDN).

3. Distributie via content delivery network (CDN)

Cloudflare CDN Netwerk

De distributie van je gepubliceerde brochure, magazine of folder doe je via een content delivery network (CDN). CDN bestaat uit een slim netwerk van servers die kijken waar een lezer zich bevindt en de content dan leveren vanuit de daarbij dichtstbijzijnde server. Hoe dichter de CDN-server bij de betreffende lezer is, hoe sneller de inhoud wordt afgeleverd. Een CDN kan automatisch de distributie van je magazine of brochure optimaliseren. Je digitale publicatie laadt hierdoor snel en veilig en er wordt dan geen kostbare bandbreedte verspild.


Tips & Trucs


  • Op eerste gezicht denk je dat je op zoek moet naar de snelste CDN, maar let ook op  andere factoren; zoals reactiesnelheid, het aantal locaties, betrouwbaarheid, veiligheid, prijs, extra functies, platform integraties en support
  • Drie CDN diensten waar je tussen kan kiezen zijn Cloudflare, Amazon Cloudfront of MaxCDN. Cloudflare heeft een gratis versie, MaxCDN is betaalbaar met goede kwaliteit & Features. Amazon Cloudfront is erg goed, snel, maar heeft wat minder features. Elk van deze CDN's heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en er is zeker geen one size fits all oplossing die voor iedereen werkt.
  • Gebruik de kieswijzer met 325 webhosting pakketten met prijzen vanaf €0,00 tot €200,00 per maand. via hostingwijzer.nl


Kom vandaag met ons in contact!

Wij kijken ernaar uit om met jou in contact te komen. Wij zijn op zoek naar nieuwe business relaties die wij kunnen helpen om mooie, interactieve en effectieve digitale publicaties te maken.

Wil je meer weten over de hosting en distrubutie van je online magazines, catalogi, brochures, folders, etc.? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk - en geheel vrijblijvend - contact met je op.

Naam*

Email*

Bericht